Ripoll presentarà una queixa a Adif i al Ministeri de Transports per l'incident del ferrocamió

El consistori denuncia que podria haver causat un "accident greu"

L'Ajuntament de Ripoll presentarà una queixa a Adif i al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per l'incident del ferrocamió que treballava a les obres del túnel de Toses i que es va desfrenar i va circular a la deriva fins a l'estació de Ripoll.

Denuncien que podria haver ocasionat un "accident greu" en cas de descarrilament o xoc. Va passar aquest dimecres i no hi va haver ferits. Com a conseqüència, la circulació de trens entre Ribes de Freser i Ripoll es va interrompre. També es va desallotjar l'estació per prevenció i es va donar un servei alternatiu per carretera entre Ripoll, Ribes de Freser i Puigcerdà, fins que pels volts de les nou del vespre es va restablir el servei.

En un comunicat a les xarxes, el consistori també detalla que ja han demanat al Delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i al conseller de Territori en funcions, Damià Calvet, que convoquin una reunió de seguiment d'"alt nivell" amb els responsables d'Adif i el Ministeri per abordar el cas.

De la seva banda, Adif ha obert una investigació per esbrinar els fets i determinar per què es va desfrenar el vehicle. Fonts de l'empresa han precisat que en aquell moment no estava treballant a dins del túnel si no a fora i, per causes que es desconeixen, va començar a circular sense control fins a l'estació de Ripoll. També subratllen que els sistemes de senyalització van funcionar correctament i els passos de nivell van detectar la presència del vehicle i no hi van haver danys materials ni personals. Un cop retirat el vehicle i inspeccionat tot el trajecte, es va restablir el servei.