Denuncien 24 persones per una festa il·legal aquesta Setmana Santa a Blanes

La Policia Local també aixeca acta a un gimnàs per incomplir les normatives sanitàries

La Policia Local de Blanes (Selva) ha denunciat 24 persones per haver participat en una festa il·legal aquest diumenge 4 d'abril al costat de la planta dessaladora de la Tordera. Els agents van trobar els joves escoltant música a l'aire lliure i bevent en un descampat. Davant de l'incompliment de la normativa sanitària, la Policia Local va aixecar una acta per cada un d'ells i va desallotjar la festa.

Per altra banda, també s'ha denunciat una professora i cinc alumnes d'un gimnàs per incomplir la normativa i s'ha sancionat una persona per organitzar una festa en un pis on hi havia sis persones que no convivien en aquella residència. També s'han aixecat vuit actes a restaurants per incomplir l'horari d'obertura o superar l'aforament.

Tot plegat suma un total de 39 actes aixecades al llarg d'aquests dies festius. A més, hi ha una seixantena de denúncies per altres vulneracions de les mesures sanitàries com ara viatjar en cotxe amb persones que no són de la bombolla de convivència o anar sense mascareta pel carrer, entre d'altres. Tot plegat deixa un resultat d'un centenar de sancions interposades per la Policia Local de Blanes al llarg de la Setmana Santa.

Coincidint amb l’entrada del nou mes d’abril, el balanç del compliment de les mesures covid-19 que controlen els agents de la Policia Local de Blanes indica que durant els darrers cinc mesos –des que van entrar en vigor les noves mesures coincidint amb la segona onada-, s’han aixecat un total de 1.318 actes covid. En relació al balanç del mes anterior, la diferència s’ha reduït considerablement.

Al llarg dels primers quatre mesos s’havien aixecat un total de 1.143 actes covid a Blanes per la Policia Local. La raó per aquest descens és que, la major part de sancions imposades durant els primers mesos corresponien a les que es van aixecar a peu de carretera, per haver incomplert el confinament municipal. Des del passat 8 de febrer el confinament va passar a ser comarcal, i ja llavors es va notar una reducció del nombre d’actes aixecades en aquest àmbit.