Detingut un camioner begut que es va estampar contra un fanal a Blanes

L'home es va negar a fer la prova d'alcoholèmia

La Policia Local de Blanes (Selva) ha detingut un camioner ucraïnès que va estampar-se amb el tràiler contra un fanal i va negar-se a fer la prova d'alcoholèmia. L'accident va tenir lloc aquest dimarts a la tarda a l'Avinguda d'Europa.

El tràiler, amb matrícula polonesa, va sortir de la carretera, va arrencar el fanal i el va arrossegar uns metres. Arran de l'accident, el dipòsit de combustible del camió es va rebentar. El trànsit en aquest punt es va haver de tallar durant unes quatre hores, mentre les grues retiraven el camió i es controlava el vessament de gasoil. La Policia Local es va endur el camioner detingut a comissaria i aquest dimecres el traspassarà als Mossos perquè el portin als jutjats.

L'accident va tenir lloc cap a tres quarts de sis de la tarda. Un veí va alertar la Policia Local de Blanes dient-los que un tràiler acabava d'estampar-se contra un fanal al tram de l'Avinguda d'Europa que hi ha entre la rotonda del Mas Cremat i la que creua el carrer Primer de Maig.

El tràiler havia sortit de la calçada i, després de xocar contra el fanal, l'havia arrencat de la base i havia continuat circulant uns metres. Com que el fanal va quedar travat sota el tràiler, va acabar rebentant el dipòsit de combustible i el gasoil va començar a vessar-se damunt l'asfalt.

La Policia Local i Protecció Civil de Blanes, juntament amb els Bombers, van anar fins al lloc de l'accident per gestionar el trànsit (la circulació en aquest punt va quedar del tot tallada) i el vessament de gasoil. Es calcula que van arribar-se a vessar entre 600 i 800 litres de combustible. Per contenir el vessament, es van repartir diversos sacs de sepiolita damunt l'asfalt perquè absorbís el gasoil.

La Policia Local va intentar contactar amb l'empresa propietària del camió de gran tonatge, que té la seu a Polònia, però no ho va aconseguir. En paral·lel, els agents vam demanar als Mossos que comprovessin el tacògraf del camió (per assegurar-se que el transportista no havia conduït més hores del compte).

Es nega a fer-se la prova

Quan els agents van voler fer la prova d'alcoholèmia al camioner, però, l'home s'hi va negar. Per això, va acabar detingut i ha passat la nit a comissaria. Es preveu que aquest dimecres, un cop la Policia Local tanqui l'atestat, traspassi la detenció als Mossos d'Esquadra perquè portin el transportista als jutjats.

Les tasques per retirar el tràiler accidentat i contenir el vessament de gasoil van allargar-se gairebé quatre hores, fins a dos quarts de deu de la nit. Dues grues van endur-se el camió de gran tonatge i durant tota la nit, la zona s'ha delimitat amb tanques fins que aquest matí es retirés la sepiolita.