Desallotgen 400 persones en una festa il·legal a Calella de Palafrugell

El consistori decideix avui si empren accions legals contra el local

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va fer una aparició premonitòria davant els mitjans de comunicació el dissabte per demanar als visitants que respectessin les normes per tal d'evitar més contagis de coronavirus davant l'allau de persones que s'havien aplegat al seu municipi. No van passar ni 24 hores que la Policia Local es va veure obligada a desmantellar, el diumenge, un festa il·legal que havia congregat a l'aparcament d'una discoteca fins a 400 persones que ballaven i consumien alcohol, la majoria sense mascareta ni distància de seguretat.

Les imatges, que es van tornar virals a les xarxes socials, han dut a aixecar un acta als propietaris del local i avui, a dos quarts de nou del matí, el batlle i el cap de la Policia Local decidiran si emprenen accions penals contra l'establiment, que havia demanat llicència de bar per obrir durant aquests dies de Setmana Santa.

El local, que va tancar les portes a les cinc de la tarda tal i com estableix la normativa per evitar contagis de covid-19, va deixar orfes als clients que van decidir seguir amb la festa a l'exterior on s'hi van sumar més persones alienes amb l'establiment. En un moment donat es va requerir la presència del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per assistir a una persona i quan aquests van arribar ells mateixos van advertir de la festa a la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que s'hi van desplaçar.

Gairebé una hora més tard ja no quedaven cap dels assistents a l'aparcament.