Jordi Pujol: 'Hem d'explicar bé perquè volem un estat propi'

L'expresident de la Generalitat ha presentat el llibre 'El caminant davant del Congost'

Puigdemont reitera aquest compromís de tenir un estat propi “quan un aprofundeix en la lectura d’aquest llibre que esdevé una radiografia per entendre la manera de pensar de la societat espanyola i catalana durant més de 60 anys. Un procés que en els darrers anys esdevé imparable”.

Jordi Pujol ho té clar quan afirma “hem d’explicar bé perquè volem un estat propi, ja que el procés no té retorn i, a més, una persona com jo, que no he estat independentista, veu clara aquesta posició actualment”. I ho ha argumentat dient que “són molts anys jugant la carta del catalanisme polític (Cambó, Companys, Prat de la Riba...) amb èxit per construir una Espanya que se’ns ha girat en contra ara i ens vol conduir cap a un congost del qual si no en surts acabes morint-hi”.

El president Pujol també ha afegit “aquest llibre, que recull el desencís amb Espanya, té un punt màxim amb la sentència en contra l'Estatut de Catalunya, elaborada per un Tribunal Constitucional que la seva pròpia presidenta va titllar de poc constitucional”. Pujol ha tancat l’acte dient “amb el tema de l’Estatut, Zapatero i el PSOE va demostrar no tenir ni idea de res o ser molt cínic quan va dir “tema resuelto”.