Millo (PP): 'El separatisme de CiU deixa el sector agrari amb un futur incert i preocupant'

Pel popular, “el Govern d’Artur Mas no ha apostat en cap moment pel sector agrari"

El cap de llista ha explicat que “els ciutadans han de saber les conseqüències de la independència i, per més que el conseller Pelegrí faci veure que tot seguiria igual, sap que no és així”. Per aquest motiu, ha demanat al conseller “que actuï amb responsabilitat i lleialtat amb el sector agrícola i ramader i expliqui la veritat, que una Catalunya independent deixaria de pertànyer a la Unió Europea i els agricultors deixarien de rebre les ajudes de la PAC”. Per Millo, “per negociar amb Europa aquestes ajudes, és important la força d’Espanya, perquè això suma possibilitats d’èxit”.

El líder popular, que abans de la visita a la Fira s’ha reunit amb un grup d’agricultors i ramaders de la zona, ha explicat que “molts agricultors ens han mostrat la seva preocupació per aquesta deriva separatista de CiU”, i ha afegit que “no em sorprèn que CiU oblidi el que pot significar el seu projecte independentista pel sector agrari tenint en compte que el Govern d’Artur Mas no ha apostat en cap moment per aquest sector i prova d’això és que el Departament d’Agricultura, en els darrers dos anys, ha vist reduït el seu pressupost un 30%”.

Per Millo “cal continuar treballant perquè el sector agrari continuï sent un sector preeminent en l’economia catalana i integrat dins de la política agrària de la Unió Europea”. “Tots els índexs assenyalen amb claredat que el sector agrari pateix una situació alarmant de crisi, i per això és necessari impulsar mesures per a modernitzar i millorar l’activitat productiva del sector i suprimir els obstacles que impedeixen la seva autèntica transformació”, ha dit el cap de llista popular, que ha afegit que “un pas important per aconseguir-ho és el compliment de les resolucions adoptades en el Ple Monogràfic sobre el sector agrari que va tenir lloc el 14 d’abril del 2010 al Parlament de Catalunya”, ha conclòs el candidat popular.