Mor el fill del senador gironí, Jami Matamala, a Madagascar per covid

El jove, de 29 anys, era a Nossi-Bé visitant uns amics

El jove gironí Miquel Matamala López, fill del senador de JxCat, Jami Matamala, ha mort aquest dijous al nord-oest de Madagascar per la covid-19. Així ho ha explicat el seu pare a través d'una piulada a Twitter.

"Avui ha mort el nostre fill Miquel, a Madagascar, on estava de viatge. Agraïm el suport rebut. Ara en Miquel ha fet un altre viatge que vivim amb molta tristesa però amb l’agraïment d’haver pogut tenir-lo amb nosaltres aquests anys. Vola alt, Miquel, ens retrobarem! T’estimo fill", ha escrit.

El jove, que treballava a l’empresa de muntatges d’esdeveniments Incatis SL amb el seu pare, el senador Jami Matamala (conegut per acompanyar el president Carles Puigdemont en el seu exili de Bèlgica), era a l’illa visitant uns amics des de feia tres setmanes a la població de Nossi-Bé.

Puigdemont ha publicat una piulada a Twitter mostrant el seu condol: "Descansa en pau, Miquel. Que la tristesa de la teva mort tan prematura i tan injusta no se'ns emporti ni un bri de la teva generositat, de la teva bondat, de la teva alegria vital. Gràcies per tot el que has fet per nosaltres. Vola alt, com diu el teu estimat pare", ha escrit.

Neus Matamala també ha recordat el seu germà a les xarxes. "Vola alt, Miquel, i segueix il·luminant-nos ben fort. T’estimo i a partir d’ara, viuràs en mi i en cadascun dels que t’hem estimat. Ets llavor, plantada en tots nosaltres i floriràs cada dia en les paraules dels amics, de la família, en els records... ens retrobarem nino! T’estimo", ha escrit.

Les mostres de condol s'han anat succeint una darrera l'altra per part d'altres personatges de l'esfera política catalana com ara Quim Torra, Marta Vilalta, Laura Borràs, Marcel Mauri, Elisenda Paluzie, Jordi Sànchez, Meritxell Serret, Ramon Tremosa, Gemma Geis, Toni Comín o Roger Torrent, entre d'altres