Sant Hilari Sacalm crea una ruta familiar per buscar ous de Pasqua repartits arreu del municipi

Els que trobin els 15 ous amagats entraran en un concurs de productes de proximitat

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm (Selva) ha organitzat una ruta pel municipi per a famílies per tal que trobin quinze ous de Pasqua amagats en diversos punts. Cada ou conté un codi QR que les famílies han de desxifrar amb els seus dispositius mòbils i els dona una paraula.

Una vegada han trobat els quinze ous, les famílies han de tornar a l'oficina de turisme del municipi i omplir una butlleta amb les quinze paraules que han obtingut a través dels codis QR. Aquesta butlleta servirà per participar en un concurs per guanyar un lot de productes de proximitat. De moment, l'Ajuntament ja ha hagut d'imprimir més mapes sobre la ubicació aproximada dels ous, ja que s'havien esgotat les 150 còpies que tenien inicialment.

La Ruta dels Ous que ha organitzat l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm arrenca a l'oficina de turisme, on els interessats poden demanar un mapa per saber la ubicació aproximada de cada ou. A partir d'aquí, l'aventura de les famílies comença i hauran de passejar per indrets molt diversos del municipi per completar tota la ruta.

En el moment en què algú arribi al punt on indiqui la ruta, s'haurà de buscar a on és l'ou de Pasqua amagat. N'hi ha que pengen de balcons o zones més elevades i d'altres que són fets amb fusta i decorats. Tots ells tenen un codi QR que permet a les famílies escanejar-lo i obtenir una paraula. Cada una de les paraules que hi apareix és clau per participar en el sorteig d'un lot de productes de proximitat que farà l'Ajuntament.

A banda de la Ruta dels Ous, hi ha una altra activitat complementària que és un segon itinerari per les muntanyes. En aquest cas, els interessats hauran de pintar el seu passaport que aconsegueixin a l'oficina de turisme amb els marcadors que hi ha amagats al bosc. Com més requadres tinguin pintats, més possibilitats tenen de guanyar una de les tres cistelles de productes de quilòmetre zero que se sortejaran.

Bona rebuda de la iniciativa

La regidora de Promoció Econòmica de Sant Hilari Sacalm, Marta Sastre ha explicat que la ruta es va activar aquest dissabte amb l'arribada de la Setmana Santa. Aquells qui vulguin participar-hi poden fer-ho fins el dilluns que ve. De moment, però, la iniciativa ha tingut molt bona rebuda. Aquest dimecres ja s'han entregat nous mapes a l'oficina de turisme després que les primeres 150 còpies que l'Ajuntament havia imprès ja s'han esgotat. A més, hi ha gent que decideix no agafar un mapa físic perquè també està disponible des del mòbil i prefereixen consultar-lo de forma virtual.

Aquesta activitat és una alternativa que ha buscat l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm de cara a aquesta Setmana Santa. "Ens hem hagut de reinventar", ha afirmat Marta Sastre. Les restriccions sanitàries impedeixen fer el tradicional Via Crucis i això ha obligat a l'Ajuntament a pensar en altres activitats. Sastre ha detallat que volien centrar-se en "el públic familiar" per oferir a pares i infants una alternativa lúdica durant aquests dies de festa.

Més enllà d'aquestes dues rutes, durant tota la setmana hi haurà portes obertes al Museu Guilleries i els dies 2 i 3 d’abril s’obrirà el Centre Artesà de la Torneria. També es podran visitar les exposicions de diorames de la Passió, de misteris, del Via Crucis fotogràfic i del vestuari, de l’artista Albert Perich i la mostra d’art Disruptura.