Més de 100.000 visitants a la 51a Fira de Mostres de Girona

L'afluència de públic ha estat irregular i s'han registrat les millors entrades els dies de Tots Sants i Sant Narcís

La Fira de Mostres és "la fira de les fires" a les comarques gironines. Aquest any, a banda dels sectors tradicionals que exposen al Palau Firal -com maquinària agrícola o alimentació- s'hi ha afegit d'altres com la jardineria i el turisme actiu. Segons la directora de la fira, Anna Albar, aquests sectors han estat molt ben acollits.

Albar també ha destacat el bons resultats que han obtingut les noves empreses que han presentat projectes dins la segona edició del Saló de l'Emprenedoria. Per a l'any que ve, la directora ha afegit que en aquest saló volen incorporar la visió de la dona emprenedora i que començaran a treballar amb l'associació gironina d'empresàries per introduir novetats.

Moltes preguntes i pocs acords tancats

Segons Albar, la situació actual de crisi es deixa notar molt en una mostra com aquest perquè molta gent pregunta i no acaba comprant. "Molts empresaris em diuen que marxen amb bons contactes i telèfons i que en les pròximes setmanes veuran si es tanquen els negocis que han iniciat aquí", ha detallat. No obstant el context de crisi, Albar ha remarcat que ha estat l'any que més sinèrgies s'han creat entre expositors i que s'han tancat acords de col·laboració per tal d'oferir mútuament productes d'altres i abastar més públic. "Aquest és sense dubte un mecanisme de les empreses davant la forta situació de crisi", ha manifestat Albar.

Més de 100.000 visitants

Per la Fira de Mostres han passat enguany més de 100.000 persones, el que suposa una lleugera davallada respecte l'any passat, quan van registrar-se 112.000 visitants. Albar ha destacat que ha estat una fira "irregular" perquè hi ha hagut dies de baixa afluència i, en canvi, només el dia de Sant Narcís hi va haver 37.500 visitants. De fet, entre Sant Narcís i Tots Sants s'han assolit dos terços del total de visitants. La directora ha dit però que els dies més tranquils han servit als empresaris dels estands per fer negocis entre ells i també abastar un públic més professional i no tant genèric com el que acostuma a anar a la fira els dies festius.

Cada any l'organització fa omplir una enquesta als expositors. Aquest darrer dia, ja han pogut buidar la meitat de les enquestes i els resultats són clars: el 93% asseguren que tornaran a instal·lar-se a la fira l'any vinent i el 83% prefereix que la Fira de Mostres duri sis dies i no nou. Davant d'aquests resultats, Albar ja ha avançat que l'any vinent les dates de la fira seran del 29 d'octubre al 3 de novembre.

Albar també ha destacat que totes les activitats paral·leles que han organitzat "han estat plenes" i que l'apartat dedicat a les Mascotes -que era el segon any que es feia- ha atret molt públic, especialment públic familiar. Albar també aposta per repetir i ampliar l'any que ve l'aposta d'enguany per introduir l'oci i el turisme actiu dins els nous sectors de la fira.