Blanes suspèn per segon any el Concurs de Focs per la pandèmia

El consistori vol repensar el model d'organització i finançament

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit ajornar, per segon any consecutiu, la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes que se celebrarà, si no hi han canvis, l'any vinent.

L’any passat ja es va haver de prendre aquesta mateixa decisió degut a la pandèmia, en aquesta ocasió, però, l’anunci de la suspensió s’ha avançat dos mesos en relació al 2020, ja que l’any passat es va voler esperar fins el darrer moment per veure si les condicions sanitàries milloraven.

Abans de fer pública la decisió, ahir al vespre es va convocar la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, per posar-ho en comú. Els membres de la comissió van coincidir en que, donades les actuals circumstàncies i les perspectives dels propers mesos, el més assenyat és suspendre el certamen i no posposar més una decisió que difícilment canviarà durant els propers mesos.

Amb tot, des del consistori volen aprofitar per repensar el model del concurs, tant la manera d’organitzar-lo com de finançar-lo, fent una aposta per atraure una major inversió privada.