L’Ajuntament de Lloret de Mar fa una crida per buscar pisos de lloguer

El municipi està adherit al programa Reallotgem

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) busca propietaris que vulguin posar els seus immobles a disposició del projecte “Reallotgem”. La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, explica que “Amb aquest programa, la Generalitat signarà un contracte de lloguer amb la propietat i abonarà les primeres 18 mensualitats de lloguer per avançat. A més també garantirà el pagament del lloguer durant el temps que dura el contracte i que retorni en les mateixes condicions en finalitzar el contracte”.

Per adherir-se al projecte el preu del lloguer haurà de complir amb la Llei de regulació de preus del lloguer i complir els requisits següents: disposar de cèdula d’habitabilitat vigent; estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir d’alta subministraments, o bé, disposar dels butlletins necessaris per a poder-los donar d’alta i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.

El programa Reallotgem es destina a famílies amb proposta favorable de la Mesa d’emergències de Catalunya i que esperen un reallotjament. L’objectiu és oferir lloguers de llarga durada que ofereixin una estabilitat habitacional a famílies que han perdut l’habitatge, que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat, i en molts casos tenen menors a càrrec, i que tenen una necessitat urgent per disposar d’un lloc on viure de forma permanent. Amb l’objectiu de reduir les llistes de la Mesa d’Emergències de Catalunya, la Generalitat llogarà pisos per destinar-los a famílies vulnerables. A Catalunya hi ha 1.700 persones que tenen un informe favorable de la Mesa d’Emergències i estan pendents de reallotjament.

El programa Reallotgem compta amb un pressupost de 21 milions d’euros i la Generalitat preveu llogar entre 1.300 i 1.500 pisos arreu de Catalunya. Les persones allotjades, hi romandran en cessió d’ús i pagaran entre un 10 i un 18% de l’import del lloguer en funció dels seus ingressos.

L’Agència de l’Habitatge formalitzarà un contracte d’arrendament amb la propietat de l’immoble conforme a la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’Arrendaments Urbans, d’una durada mínima de 5 anys (o 7 anys, si el propietari és persona jurídica). Els propietaris interessats a rebre informació poden adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge a través del correu electrònic habitatge@lloret.cat o bé al telèfon 972.36.65.21.