Vidal (ICV) exigeix a CiU que es pronuncïi sobre la privatització d'Aigües Ter Llobregat

El cap de llista dels ecosocioalistes per Girona es pregunta si hi ha "amistats" o interessos de la federació en aquesta operació

L'aigua com a bé públic i com a un recurs que no es pot privatitzar és un tema que figura a l'agenda dels ecosocialistes. Aquest dilluns s'han reunit amb representants de la plataforma Aigua és Viva i han constatat que a la demarcació de Girona el debat se centra especialment en el futur del Ter, un riu que, segons paraules de Vidal, CiU "està matant". El cap de llista fins i tot ha acusat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, de ser-ne "corresponsable" i ha demanat que, com a membre de la llista de CiU a la demarcació, digui "si pensen aturar o no la venda d'Aigües Ter Llobregat". Així mateix, també ha demanat als batlles de municipis per on passa el Ter que diguin obertament si defensaran "els interessos" de CiU o si estan "de cara als ciutadans".

En clau europea, Romeva ha alertat que l'estat espanyol està anant també cap a la privatització de l'aigua, entre altres coses, perquè entre les condicions que vol imposar la Troika als països que hagin de ser rescatats figura la privatització d'aquest servei públic. "Ja passa a Grècia i a Itàlia i passarà també a l'estat espanyol; la senyal d'alerta està més encesa que mai", ha assenyalat.

Un debat ecològic però també econòmic

El riu Ter, segons ICV, no té només una lectura ecologista sinó que darrere també hi ha un debat econòmic. Vidal ha reivindicat el riu Ter com a un "pol de possibilitats" per reactivar l'economia vinculant-lo al turisme sostenible, relacionat amb l'agricultura de proximitat, els productes de quilòmetre zero i el valor del territori. 

La formació insisteix que cal un canvi en el model productiu que permeti el que anomenen 'ocupació verda'. Romeva ha posat l'exemple de l'empresa Rieju, que està fabricant motocicletes elèctriques, tot dient que cal anar cap a alternatives sostenibles no només pel seu valor ambiental sinó també per la creació de llocs de treball. En aquest sentit, consideren que des de les administracions caldria incentivar i potenciar als emprenedors que apostessin per aquest model productiu perquè això permetria reactivar el mercat laboral.

L'euridiputat també ha carregat contra les polítiques que estan duent a terme "els grans poders fàctics" europeus que, en comptes de reactivar l'economia amb polítiques actives que creïn llocs de treball, el que fan és "retallar" en oportunitats.