El gran incendi de l'Empordà deixa al descobert 15 abocadors incontrolats

Diversos voluntaris treballaran aquest novembre per a netejar-los

Aquest passat mes de setembre la campanya 'Desembruta' va donar a conèixer que s'havien localitzat una quinzena de 'punts negres' - abocadors incontrolats de deixalles- a la comarca de l'Alt Empordà després del gran incendi que va calcinar més de 10.000 hectàrees. Aquests punts contenien tota mena de residus com plàstics, llaunes, deixalles i elements de grans dimensions com armaris, fusta o una bombona de butà.

Davant d'aquesta situació, l'entitat va començar a treballar per realitzar la seva quarta i última jornada de neteja en aquesta zona. Anteriorment l'entitat ha realitzat tres accions arreu de l'estat espanyol com a Gibraltar, les Illes Canàries o un pantà a Madrid. Ara, els organitzadors han explicat que la nova acció es realitzarà durant aquest mes de novembre i permetrà netejar aquests abocadors incontrolats. "Esperem la participació d'una cinquantena de voluntaris tant de la zona, d'entitats i de la mateixa campanya", ha assegurat Sánchez.

El membre de 'Desembruta' ressalta que l'acció té un doble objectiu, d'una banda recollir les escombraries de la zona i, d'altra banda, posar a la llum el perill de l'abandonament de deixalles. "Volem sensibilitzar sobre aquesta problemàtica i posar-hi fre", ha conclòs Sánchez.