Calonge substitueix el Mercat Medieval amb el nou festival Patufest

La pandèmia no ha permès celebrar el tradicional acte

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) organitza els dies 3 i 4 d'abril la primera edició del Patufest, un festival adreçat a infants i famílies. Teatre, circ i música seran els principals eixos d'aquest nou festival, que enguany cobrirà la baixa del Mercat Medieval de Calonge, però que neix amb la voluntat que sigui una activitat que es celebri cada any al municipi.

La situació actual de la pandèmia no permetia enguany organitzar el Mercat Medieval, una activitat que portava al centre històric de Calonge més de 20.000 persones en dos dies. Des de la regidoria de Cultura s'ha treballat per poder oferir una activitat alternativa que permeti complir amb les mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació de la Covid19, i que a l'hora ofereixi un conjunt d'activitats al públic familiar.

El Patufest tindrà lloc a diversos espais del centre de Calonge dissabte 3 i diumenge 4 d'abril. En total seran gairebé una quinzena d'activitats culturals i lúdiques que tindran els infants com a protagonistes. Tallers infantils, espectacles de titelles, jocs tradicionals, cinema i música són les principals propostes d'aquest nou festival. Tots els espectacles, tallers i jocs són amb aforament limitat i amb entrada gratuïta que s’haurà de recollir prèviament a l’Oficina de Cultura de Calonge o a l'Oficina de Turisme de Sant Antoni.

Les activitats són les que segueixen:

Dissabte, 3 d'abril

10:30 a 13.30 h. Taller “Hansel&Gretel”, per Idehant. Plaça de la Doma. 11 a 13 h. Taller de munyir la Vaca Voltaire de Llet Nostra. Pati d'Armes del Castell.
12,30 h. Espectacle de titelles “La Cigala i la Formiga, per la cia. Xip Xap. Jardins del Castell.
16 a 19 h. Farcells de jocs tradicionals, per Fefe i Cia. Plaça de la Doma.
16:30 a 19:30 h. Taller de munyir la Vaca Voltaire de Llet Nostra. Pati d'Armes del Castell.
17 h. Cinema infantil ”El Gat amb botes”. Sala Fontova. 18.30 h. Concert “Superherois”, de Pop per Xics. Jardins del Castell.

Diumenge, 4 d'abril.

10:30 a 13.30 h. Taller “Patufet i el seu hortet”, per Idehant. Plaça de la Doma.
11 h. Música pels més menuts “Söns”. Pati d'Armes del Castell.
11.30 h. Espectacle “El secret de la Nanna”, per la cia. Anna Roca. Jardins del Castell.
16 a 19 h. Farcells de jocs tradicionals, per Fefe i Cia. Plaça de la Doma.
16 h. Espectacle “El secret de la Nanna, per la cia. Anna Roca. Jardins del Castell.
17 h. Cinema infantil “La Bella i la Bèstia”. Sala Fontova.
18.30 h. Espectacle de circ “Antropia”, per la cia. El Circ Petit. Jardins del Castell.