Jutgen un home que va apunyalar un jove al coll en una discussió de trànsit a Puigcerdà

L'acusen d'intent d'homicidi amb abús de superioritat, amenaces i danys

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar un acusat que afronta 10 anys de presó per apunyalar un jove al coll en una discussió de trànsit a Puigcerdà. Els fets van tenir lloc la matinada del 26 de novembre del 2018. Segons la fiscalia i l'acusació particular, el processat formava part d'un grup de persones que "ocupava la calçada" per on la víctima, que anava amb cotxe, va intentar passar.

En aquell moment, l'acusat va colpejar el vehicle, els ocupants van baixar i va començar a discussió. Les acusacions apunten que, durant la batussa, el processat va treure una navalla, va punxar una roda, va amenaçar la víctima i li va assestar la punyalada. L'acusen d'intent d'homicidi amb abús de superioritat, danys i amenaces. El processat ho nega.

El judici ha començat aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona i continuarà demà. Segons les acusacions, cap a les 2.30 de la matinada del 26 de novembre del 2018 es va produir una baralla de trànsit entre dos grups de joves. La fiscalia i l'acusació particular sostenen que el processat formava part d'un grup que "ocupava la calçada" a l'alçada del camí d'Age amb l'avinguda Catalunya.

Quan el vehicle que conduïa la víctima va intentar passar, va "topar" amb el grup. Va ser aleshores quan, relaten les acusacions, el processat va colpejar el cotxe: "Això va motivar que el conductor parés el vehicle i els tres ocupants baixessin". Aquí va ser quan va començar la discussió entre els dos grups.

Durant la batussa, l'acusat "va exhibir una navalla a la víctima" i el va amenaçar dient-li "et mataré, si tens collons acosta't". Les acusacions afegeixen que el processat va fer servir la mateixa navalla per punxar una roda del cotxe i apunyalar la víctima: "Amb la intenció d'acabar amb la vida de la víctima o almenys sent conscient i assumint que la seva acció podria tenir com a conseqüència aquest resultat, li va clavar la navalla al coll i va fugir".

La víctima va rebre una punyalada a la part esquerra del coll que, segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, va suposar un "risc vital" perquè va afectar el triangle carotidi. Tot i això, no va arribar a afectar "cap centre vital". Va necessitar punts de sutura i va trigar set dies a curar-se, quedant-li com a seqüela una cicatriu de mig centímetre.

Els danys causats al vehicle estan valorats pericialment en 1.033,21 euros.

L'acusat ho nega

Al judici, l'acusat ha explicat que estava amb el seu grup d'amics quan el cotxe que conduïa la víctima els va intentar "atropellar". Per això, ha afirmat que va clavar una puntada de peu al vehicle. Segons el seu relat, quan va començar la baralla va veure com un dels integrants del grup rival colpejava la seva parella i s'hi va voler tornar. Admet que va fer servir una navalla-clauer que duia al damunt per punxar la roda però nega que assestés la ganivetada al coll al conductor perquè una amiga el va subjectar.

La víctima, per contra, nega que volgués envestir el grup de joves i ha relatat que va aturar el vehicle arran de la cossa. Durant la discussió, ha continuat declarant, va veure com el processat li punxava la roda i es va apropar al lloc on era però no es va adonar que havia rebut una ganivetada fins una estona després, quan la ferida ja sagnava i el grup de joves entre els quals hi havia el suposat agressor havia fugit del lloc.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'intent d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat, amenaces i danys i demana que el condemnin a 10 anys de presó i a pagar una multa de 5.400 euros. També sol·licita 10 anys de llibertat vigilada i el processat no es pugui apropar a menys de 300 metres de la víctima durant 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, vol que pagui 1.033,21 euros pels danys al cotxe i que indemnitzi la víctima amb 1.882,84 euros per les lesions al coll.