Girona cedeix el Palau de Fires per a fer vacunacions massives a partir de dilluns

Figueres, Blanes i Olot proposaran cedir equipaments esportius municipals

L'Ajuntament de Girona cedirà a partir de dilluns l'equipament de Fira de Girona per fer vacunacions massives els propers dies en cas que el Departament de Salut ho consideri necessari segons ha avançat Catalunya Ràdio. La campanya no donarà inici el mateix 29 de març ja que dependrà que arribin més vacunes a Catalunya els propers dies.

D'altra banda, els municipis de Figueres (Alt Empordà), Blanes (Selva) i Olot (Garrotxa) proposaran aviat la cessió d'equipaments esportius municipals amb la possibilitat que es permeti la vacunació cada dia inclòs els caps de setmana sempre i quan no hi hagin activitats esportives programades.

Aquesta acció està condicionada per l'arribada de més vials de vacuna AstraZeneca que el departament està pendent de rebre els propers dies, més concretament 200.000 dosis addicionals que activaria altres indrets a ciutats com Barcelona on s'activaria un pavelló de la Fira de Barcelona a l'avinguda Maria Cristina on hi hauran 120 punts de vacunació a més d'altres equipaments més. A l'Hospitalet del Llobregat cediran a partir de l'1 d'abril un espai de 5.000 metres quadrats.

A Manresa (Bages) s'ha habilitat el Palau Firal on des d'avui ja s'hi han començat les vacunacions, mentre que a Vic (Osona) es disposarà del recinte El Sucre i a Tarragona s'ha ofert el Palau d'Esports Anella Mediterrània.

Per la seva banda el FC Barcelona i el RCD Espanyol també han posat a disposició de Salut els seus estadis però Salut encara no els ha requerit.

A l'espera de més vials

Tota l'estratègia depèn de la disponibilitat de vacunes en cada moment. En aquest moment el Departament de Salut preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna Pfizer la setmana del 29 de març i 195.000 dosis més el 5 d'abril. El mateix mes es preveuen rebre vacunes de Janssen. "Entrarem al maig amb una disposició de vacunes molt superior", ha considerat Vergès.

Pel que fa a la vacuna d'Astra Zeneca, que govern espanyol ara permet fer servir entre la població de 60 a 65 anys, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d'aquesta franja d'edat, tant essencials com no essencials, estan rebent la citació per vacunar-se aquest dimecres.

Vacunació de població general

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat avui que la setmana vinent ja es començarà la vacunació en població general de 60 a 65 anys amb la vacuna d'AstraZeneca. La decisió arriba després que, per una banda, des de l'EMA s'hagi donat llum verda al vaccí i se l'hagi desvinculat per ara dels casos de trombosi i, de l'altra, que el govern espanyol hagi decidit elevar el topall d'edat per a rebre el vaccí fins als 65 anys.

Així, a partir d'aquest dilluns al vespre es començarà a enviar missatges tant a la població general de 60 a 65 com a tot el personal essencial que encara no ha rebut la vacuna. Entre aquests hi ha les persones que estaven pendents de ser vacunades però no ho van poder ser per l'aturada davant els casos de trombosi, però també hi ha totes les persones de més de 55 anys que no podien ser vaccinades pel topall fixat.

Salut preveu que els propers dies el ritme de vacunació sigui "més accelerat" que el de les setmanes anteriors perquè podran utilitzar les dosis que han arribat aquesta setmana i les que tenien immobilitzades, en total unes 140.000 o 150.000 dosis.