El Govern ajudarà les empreses gironines a créixer

L'objectiu és ajudar a una cinquantena d'empreses en dos anys i estendre-ho a tot Catalunya

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, ha explicat els detalls d'aquest projecte que impulsat el Govern i que compta amb la complicitat del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, encarregat de la coordinació. Moragas ha afirmat que fins ara s'han fet accions per recolzar els emprenedors que volien crear una empresa però ha destacat que aquest projecte va enfocat a empreses que ja funcionen i que tenen capacitat per créixer. "Hem de vetllar perquè les nostres empreses no perdin capacitat i innovin", ha manifestat.

El projecte arrenca al novembre a Girona i al desembre ja es farà la primera selecció d'empreses. Moragas ha explicat que el projecte de l'Acceleradora està pensat per empreses que no superin els cinc anys de vida, que tinguin un caràcter innovador i vocació internacional. En la selecció també es tindrà en compte el grau de compromís de l'equip de l'empresa per buscar el creixement.

La primera experiència de l'Acceleradora es fa a Girona perquè, segons ha dit Moragas, aquesta demarcació té una taxa d'activitat emprenedora del 8,5%, per sobre de la mitja catalana (6,96%) i estatal (5,81%). En dos anys, es vol arribar a ajudar una cinquantena d'empreses a Girona. Després de l'experiència de Girona, el projecte preveu posar en marxa un total de set Acceleradores arreu de Catalunya per ajudar a 400 empreses amb possibilitats de creixement. Aquest assessorament es podria traduir en 2.000 llocs nous de treball, segons els impulsors.

Un cop una empresa entra al projecte -hi haurà una comissió que es reunirà tres cops l'any per anar avaluant les candidates-, se'ls posarà en contacte amb un tutor expert que els podrà guiar en matèries com la innovació, la recerca de finançament extern, l'exportació o el desenvolupament de productes. Cada empresa disposarà de 80 hores gratuïtes d'assessorament. A més, el projecte també preveu la participació d'empresaris experts i rellevants de les comarques gironines que ajuden aquestes empreses més joves en aspectes més específics.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, han signat aquest migdia el conveni per impulsar la primera Acceleradora.