L'Hospital d'Olot inicia un estudi sobre la gestió emocional dels professionals amb una teràpia immersiva

Es tracta d'una iniciativa pionera que es basa en la realitat virtual

La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha iniciat un nou estudi per avaluar la millora dels nivells d'ansietat dels professionals sanitaris a través d'una teràpia immersiva. Aquesta teràpia utilitza la realitat virtual i l'objectiu és analitzar quins beneficis s'aconsegueixen en la gestió emocional a través d'aquest mètode. L'estudi començarà el proper 29 de març i durarà vuit setmanes. A dia d'avui ja hi ha 40 professionals interessats en participar-hi i durant aquestes setmanes els professionals hauran de respondre dos tests: un relacionat amb l'ansietat i l'altre sobre el benestar.

La Fundació és pionera en aquest estudi sobre una teràpia de realitat virtual immersiva. Després de respondre els tests, els professionals faran sessions setmanals a la sala de realitat virtual immersiva. Cada sessió serà personalitzada per a cada professional. Quan hagin passat quatre setmanes de sessions a la sala, es farà un primer balanç dels beneficis de la teràpia i quan s'acabi l'estudi hi haurà una nova visita per fer els dos tests inicials a cada un dels participants.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compta amb una sala equipada amb el projector MK360 de Broomx Technologies, el primer sistema de projecció immersiu del món. A través d’aquesta tecnologia es transforma una habitació o espai en una experiència multisensorial immersiva, que pot ser compartida amb diverses persones, sense la necessitat d’utilitzar ulleres de realitat virtual ni altres dispositius.

També permet retransmetre immersivament i per streaming un esdeveniment gravat en 360 graus. Aquesta tecnologia millora l'experiència del participant, que pot relaxar-se i millorar el seu benestar emocional, reduir la percepció de dolor, generar exercicis i teràpies centrades en l'estimulació de les funcions cognitives, i treballar habilitats adaptatives.