L’Àrea d’Endoscòpies de l'hospital Josep Trueta s'amplia i incorpora diverses millores

Hi haurà nous boxs, incorpora l’intervencionisme radiològic i amplia la zona de recuperació dels pacients

Aquest mes s’han iniciat les obres de reforma i ampliació de l’Àrea d’Endoscòpies de l’Hospital Josep Trueta de Girona, uns treballs que duraran fins a la tardor i que aportaran importants millores en una àrea on es realitzen més de 5.000 proves i exploracions cada any. Les obres serviran per ampliar la zona de boxs d’endoscòpies, que passarà de tres a quatre espais, un dels quals s’equiparà amb una torre de raigs que permetrà practicar-hi intervencionisme radiològic guiat per imatge.

Aquest nou box, que serà utilitzat sobretot pel servei de Pneumologia, també incorporarà un sistema de pressió negativa regulable, fet que incrementarà la seguretat dels pacients i dels professionals que hi treballin, sobretot en el cas de pacients que presentin malalties infeccioses.

Els altres tres boxs acolliran, principalment, l’activitat de colonoscòpies i gastroscòpies del servei d’Aparell Digestiu.

Una altra millora que incorporarà l’Àrea és un nou espai de rentat i desinfecció de l’aparellatge que s’utilitza en la pràctica d’endoscòpies. Estarà equipat amb un innovador sistema que incrementarà la precisió de la neteja dels diferents aparells i que, al mateix temps, permetrà una total traçabilitat de cadascun dels elements que els componen. Aquest sistema també aportarà un increment de la seguretat dels pacients atesos a l’Àrea d’Endoscòpies. En aquestes instal·lacions, cada any, el servei d’Aparell Digestiu hi realitza unes 4.000 endoscòpies i mig miler de proves i exploracions terapèutiques d’alt rendiment, mentre que el servei de Pneumologia hi realitza 500 endoscòpies i 350 intervencions pleurals, moltes d’elles d’alta complexitat.

La zona de recuperació dels pacients creix un 40%

L’Àrea d’Endoscòpies s’ampliarà també amb una nova zona de recuperació dels pacients, que hi poden romandre entre una i quatre hores després de la intervenció. Aquest espai creixerà un 40%: passarà dels actuals 12 llits fins als 17 llits.

L’activitat assistencial a l’Àrea d’Endoscòpies conviurà amb aquestes obres de millora, que tenen un pressupost de 786.494 euros.