Olot destina gairebé 1,4 MEUR en l'últim any en mesures de reactivació econòmica per la pandèmia

L'Ajuntament ja està treballant en noves accions

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha destinat en l'últim any gairebé 1,4 milions d'euros (MEUR) en mesures de reactivació econòmica arran de la pandèmia. El consistori va engegar el mes de març del 2020 un pla per fer front a les conseqüències de la covid-19 i des d'aleshores ha posat en marxa diverses accions per mitigar-ne els efectes.

La partida més important, amb un import de 485.000 euros, ha estat per ajuts directes concedits als diferents sectors afectats per les restriccions. També s'han destinat 247.824 euros a campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració i 117.510 a inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d'Ocupació de les Mates i a l'Oficina de Turisme, entre altres. El mes d'octubre, a més, es va posar en marxa l'Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa.

Un any després de l'inici de la pandèmia, el consistori treballa en noves accions per continuar impulsant la reactivació. En aquest sentit, s'està preparant la represa d'esdeveniments a partir de Setmana Santa i es dissenyaran noves campanyes per incentivar el consum.

La reformulació de programes d'ocupació preveient la finalització dels ERTO a finals d'any, la posada en marxa programes de formació (capacitació digitals) per donar resposta a les necessitats dels diferents col•lectius i incrementar el nivell formatiu digital són altres de les prioritats que s'han marcat per als propers mesos.