Recullen firmes reclamant que es reguli la caça a Caldes de Malavella

Els veïns diuen sentir "por" quan surten a passejar o practicar esport

Un grup de veïns de Caldes de Malavella (Selva) han iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per tal de mostrar el seu rebuig a la pràctica de la caça al seu municipi, una activitat que consideren obsoleta i que "no té cap raó de ser" ja que "està demostrat científicament que  les poblacions animals no es regulen amb la caça".

Amb tot, els signants del manifest que volen fer arribar a l'Ajuntament i al Consell Comarcal de la Selva, assenyalen que "hi ha altres mètodes no invasius de control" i que, de retruc, "matar per diversió" comporta que hagin de "sortir amb por a passejar" pel municipi. De la mateixa manera diuen que els seus camps i boscos s'han convertit en un "safari", sobretot a la zona de Can Carbonell on tenen la sensació que la situació "s'ha desbordat".

Expliquen que en diverses ocasions han intentat parlar amb els caçadors que acusen d'haver "increpat" a veïns que passegen o fan esport, mentre que també critiquen la manca de senyalització de les batudes que es porten a terme.

És per tots aquests motius que demanen crear una zona de seguretat pels veïns de Can Carbonell on poder passejar i practicar esport "sense por, ni perill".