Tres supermercats més de Girona donaran els aliments que estiguin a punt de caducar

L'Ajuntament de Girona ha signat un acord amb Valvi i Spar, Caprabo i Lidl que s'afegeixen a Bonpreu, Condis i Novavenda

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha signat aquest dimarts l'acord de col·laboració amb els representants dels supermercats Valvi i Spar, Eduard Vidal; Caprabo, Norma Boldú, i Lidl, Imanol Zabala. Un acord que se suma al subscrit el juliol passat amb els supermercats Bonpreu, Condis i Novavenda.

Vidal, Boldú i Zabala s'han compromès d'aquesta manera a oferir a l'Ajuntament de Girona aquells productes aptes per al consum que pugui, tot i que l'acord no estableix ni compromís de periodicitat ni quantitat fixa.

Aquests acords s'emmarquen en un conjunt de mesures que ha emprès Girona per evitar que les persones necessitades busquin aliments als contenidors. D'aquí que el consistori hagi tancat amb cadenats els contenidors per evitar que la gent hi furgui.

Així mateix, des del 6 d'agost l'Ajuntament de Girona duu a terme una prova pilot a Sant Narcís i Santa Eugènia perquè els afectats es dirigeixin al centre de distribució d'aliments (CDA) de la ciutat.

A través d'aquesta prova, els agents cívics informen les persones que busquen menjar a les escombraries que poden adreçar-se a l'economat i, si accepten l'alternativa, se'ls entrega un val de recollida d'aliments.