Detingut un francès per conduir begut i saltar-se el confinament a la Jonquera

L'home superava el triple de la taxa d'alcohol permesa

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 10 de març un home de 67 anys, de nacionalitat francesa i resident a Pia (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir en estat etílic.

Els fets van passar sobre dos quarts d’onze del matí, quan els agents realitzaven un control de restriccions de mobilitat al quilòmetre 776,8 de la carretera N-II, al terme municipal de la Jonquera (Alt Empordà). Els mossos van aturar un vehicle amb dos ocupants i quan es van dirigir al conductor van detectar que tenia una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.85 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més del triple de la taxa màxima permesa. Per aquest motiu el vehicle va quedar immobilitzat en una base de grues, el conductor va ser detingut i denunciat per saltar-se el confinament.

L’home va passar el dia 11 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.