El nou institut Josep Brugulat de Banyoles obrirà portes el curs vinent

El centre costarà 6,59 MEUR

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui que a principis del proper curs es podrà estrenar el nou edifici de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles (Pla de l'Estany), que s’està construint en aquests moments. Així ho ha afirmat durant una visita a les obres del centre, acompanyat de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i del director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Girona, Martí Fonalleras.

Durant la visita, Bargalló s’ha reunit amb l’equip directiu de l’institut i ha visitat les obres d’ampliació, en les quals el Departament d’Educació inverteix 6,59 milions d’euros (MEUR). Actualment el centre acull 923 alumnes. D’aquests, 487 són d’ESO, 180 de batxillerat i la resta de cicles formatius de Formació Professional.

El conseller d’Educació ha subratllat que les obres responen “a una necessitat històrica”, per la qual cosa s’ha mostrat satisfet de comprovar “que estan en molt bon funcionament”. Segons ha concretat Bargalló, “l’edifici nou podrà estar en funcionament a inicis del curs vinent, mentre que la remodelació de l’edifici antic es podrà estrenar durant el proper curs”. El conseller també ha destacat que les obres “permetran millorar notablement l’oferta educativa de l’institut, que a nivell de projecte educatiu ja és molt bona”.

Després de la visita a l’institut, Bargalló ha estat rebut a l’Ajuntament de Banyoles per l’alcalde, Miquel Noguer. El conseller ha mantingut una trobada amb el govern municipal per abordar “diferents qüestions referents al sistema educatiu de la ciutat i de la planificació educativa del curs vinent”.

Visita a l’Institut de La Bisbal

D’altra banda, el conseller d’Educació ha visitat també avui l’Institut de la Bisbal de l’Empordà, on s’ha reunit amb el seu equip directiu. Prèviament, ha estat rebut per l’alcalde, Enric Marquès, a l’Ajuntament de la ciutat.

L’Institut La Bisbal és el centre de secundària de referència del Baix Empordà, amb més de 1.000 alumnes del conjunt dels ensenyaments que ofereix: ESO, batxillerat i diversos cicles formatius, entre els quals Jardineria i Floristeria, Terrisseria, Serveis Socioculturals i a la Comunitat i Administració i Gestió. L’institut també ofereix batxillerat artístic i participa en diversos projectes de centre, com el Pla d’Esport a l’Escola, el Programa Salut i Escola i el projecte de reciclatge.