Més d'un centenar de sanitaris es concentren a Girona per reclamar una ''sanitat 100% pública''

Reivindiquen que és una jornada de vaga "històrica"

Més d'un centenar de sanitaris s'han concentrat aquest dimecres a les cinc de la tarda davant la seu de la Generalitat a Girona per reclamar una sanitat "100% pública". 'Vacuna contra l'explotació', 'Estem fins els ovaris dels contractes precaris', 'Més bates menys corbates', 'La precarietat és la pandèmia de la sanitat', 'En venta la salut' o 'Estem fartes' han estat alguns dels lemes que es podien llegir als cartells que el centenari de sanitaris duien a Girona.

Convocada per la mesa sindical sanitària, han reivindicat que la d'aquest dimecres ha estat una jornada de vaga "històrica" perquè "per primer cop" incloïa tots els serveis assistencials vinculats a l'àmbit de la salut. Anna Alcalà, portaveu de CATAC-CTS-IAC, ha remarcat que també s'ha cridat a la vaga a personal de residències, emergències, transport sanitari, 061 o neteja. "Tot l'àmbit sanitari", ha exposat.

Les reivindicacions, afegeix, també són "gairebé històriques" tot i que assenyala que les necessitats s'han accentuat arran de la pandèmia, durant la qual afirma que s'han sentit "sols" i poc recolzats pels dirigents del país.

Entre les reclamacions hi ha, per exemple, que la sanitat sigui "100% pública", que s'aturin i es reverteixin les externalitzacions, que es contemplin jubilacions anticipades, que s'adeqüin les ràtios de professionals-pacients o que s'acabi amb la temporalitat i la precarietat en les contractacions.