El sobiranisme surt al carrer en solidaritat amb els presos polítics i exiliats

250 persones s'han concentrat a Girona

El sobiranisme ha sortit aquest dimarts al vespre al carrer com a resposta solidària amb els "presos polítics i exiliats". Les convocatòries, esteses arreu del país, estaven previstes per a les vuit del vespre, hora en què els set presos independentistes de Lledoners havien de tornar al centre penitenciari per no sortir-ne, un cop el jutjat de vigilància penitenciària els ha revocat el tercer grau.

Les concentracions se solidaritzen també amb els eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, després que avui el Parlament Europeu els hagi aixecat la immunitat com demanava el suplicatori del Tribunal Suprem amb l'objectiu de reactivar les euroordres d'extradició contra ells pels fets de l'1-O.

Una de les concentracions ha tingut lloc a la plaça del Vi de Girona, on unes 250 persones han respost a la convocatòria unitària i han mostrat cartells amb missatges com 'Amnistia. Fem-nos lliures' o 'Llibertat presos polítics'.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i els representants de l'ANC i Òmnium, Tavi Casellas i Sergi Font, han llegit un manifest. La concentració ha acabat amb Els Segadors i amb l'anunci que, a partir de la setmana que ve, la concentració de cada dilluns tornarà a ser presencial, després de mesos de fer-la virtualment per la pandèmia.