Recullen 1.400 quilos de brossa a l'entorn del desapregut Club Med al Cap de Creus

Hi van participar uns 25 voluntaris

Unes 25 persones van participar ahir en una neteja popular a un tram del GR-11 dins del Parc Natural de Cap de Creus, amb l’objectiu de contribuir a la conservació d’aquest espai natural protegit, davant d’actes incívics que encara es produeixen, tot i les campanyes de sensibilització.

L’acció de voluntariat la van impulsar les entitats Amics de la Natura de Cadaqués i Cuidem Cadaqués, amb el suport del Parc Natural de Cap de Creus. Hi van assistir, a més de persones voluntàries, personal tècnic i el director del parc natural.

La neteja es va concentrar en un tram de 300 metres de longitud, a la zona del Pla de Tudela, un dels paratges de major valor ambiental i paisatgístic del parc natural, dins la Reserva Natural Integral de Cap de Creus on antigament s'hi trobava el Club Med. Forma part d’un projecte més ampli d’aquestes entitats, que organitzen accions el primer cap de setmana de cada més en diverses zones. La voluntat és mantenir aquesta col·laboració amb el parc natural, per impulsar noves accions de neteja en aquest àmbit en el futur.

En total, es van recollir 1.400 quilos de brossa. Entre els objectes més curiosos, es va retirar una nevera vella, i sobretot plàstics i ampolles. També alguns objectes que es remunten als anys 70, amb els logotips de l’antic resort hoteler.

El GR-11 és un camí de gran recorregut batejat amb el nom de la Transpirinenca, un recorregut de gairebé 800 km de longitud entre el mar Mediterrani i el mar Cantàbric pel vessant sud dels Pirineus. De tota la ruta, 375 km transcorren a Catalunya i 40 km a Andorra, en 24 etapes, entre la punta del Cap de Creus i el refugi de Conangles, a la Vall d’Aran.