La restauració gironina creu que les noves mesures van ''pel bon camí''

Retreuen que el Govern mantingui el tancament en establiments als centres comercials

El sector de l'hostaleria agraeix la relaxació de les restriccions sanitàries en bars i restaurants i creu que van "pel bon camí". Tot i així, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, manté la seva petició per obrir els vespres i oferir un torn per sopar.

Tot i així ha avisat que seguirà "batallant" per aconseguir que permetin als restaurants poder oferir sopars a la sala. Carreras ha recordat que si bé la flexibilització de les restriccions ajuda en bona part als bars, per contra "no afecta" als restaurants, ja que la gran majoria ja no obria per esmorzar.

Per això ha reiterat la seva petició de poder obrir unes hores al vespre i permetre que la gent sopi als locals. "Ens costa d'entendre que l'administració comprengui que es compleixen les mesures sanitàries al torn del migdia, però no es faci al torn de nit", ha afegit el representant de l'hostaleria a Girona.

En aquest sentit, l'empresari ha recordat que "no tots" els locals obririen a la nit, perquè alguns ja no oferien aquest servei abans de la pandèmia. Tot i així, sí que n'hi ha molts que "viuen dels menús al migdia i a l'hora de sopar" i aquests actualment "van llastrats" perquè només poden oferir un dels serveis.

Amb tot, Carreras confia que el Govern pugui considerar aquesta petició els propers dies, després de veure les millores en les dades. "La situació sanitària millora i nosaltres ens n'alegrem", ha destacat. Tot i així, ha recordat "el sacrifici" que ha suposat per l'hostaleria aquesta pandèmia i per això demana comprensió a les administracions.

Igualtat amb els centres comercials

Per altra banda, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ha demanat al Govern que autoritzi l'obertura dels locals de restauració que hi ha als centres comercials. Carreras no entén que hi hagi diferències amb la resta d'establiments. "Haurien de poder obrir amb un aforament limitat i amb uns horaris determinats, igual que els altres", ha apuntat.

A més, el portaveu del sector a Girona també ha lamentat que les restriccions sanitàries no s'hagin adaptat a la població de cada territori. Carreras creu que no hi ha el mateix risc en una àrea metropolitana com la de Barcelona a l'hora de contagiar-se que en "un municipi de 40 o 50 habitants" on "només hi ha un bar" en tot el poble.