ICV-EUiA aspira a aconseguir el segon diputat per Girona

Marc Vidal encapçala una candidatura renovada, amb un 70% de candidats nous

Marc Vidal ha assegurat que afronten la nova cita electoral "amb esperança" i amb voluntat "de canviar les coses". El primer que ha canviat a ICV-EUiA és el cap de llista perquè en les darreres eleccions ho va ser Joan Boada. A més, la candidatura està renovada en un 70%. Vidal ha explicat que a la llista electoral no hi ha polítics professionals, sinó persones compromeses i amb moltes ganes de treballar. A més, també és una candidatura jove i amb representació de tot el territori. Joan Boada tanca la llista.

El cap de llista d'ICV-EUiA ha desgranat el que per a ells seran els eixos d'aquesta nova campanya electoral. La prioritat, ha explicat Vidal, és ser l'alternativa "a la dictadura econòmica" i reorganitzar la societat en base a criteris de justícia social. En aquest sentit, Vidal ha defensat la creació "d'estructures d'estat" però, sobretot, al manteniment de les que ja hi ha creades, com la gestió dels recursos hídrics mitjançant aigües Ter-Llobregat. "Amb la privatització es pot sentenciar de mort el nostre riu", ha afirmat.

La mobilitat també és una clau per als ecosocialistes a través de la creació de les rodalies de Girona que connectin la demarcació en tren i també aposten per convertit l'AP-7 en via gratuïta per evitar haver de desdoblar l'N-II. "Així el problema de la Nacional II quedaria solucionat", ha afirmat.

Combatre la pobresa, que ja ha arribat al 30% a la societat gironina és, per a ICV-EUiA un altre cavall de batalla, de la mateixa manera que aposten per "obligar" els bancs a posar els immobles buits que tenen en propietat a una borsa de lloguer social. A més, també reclamen que aturin les execucions hipotecàries. A més, també volen aposten per obligar els corruptes a retornar els diners que s'han embutxacat i a exigir als empresaris que deixin d'evadir impostos en paradisos fiscals.

En l'àmbit de la salut, els ecosocialistes alerten del desmantellament de la sanitat pública. Vidal ha assegurat que els gironins es mereixen tenir un hospital Josep Trueta "com cal" i també que les urgències nocturnes dels Centres d'Atenció Primària (CAP) del Ripollès i la Selva tornin a estar operatives.

En relació amb el turisme, Vidal ha manifestat que volen apostar per un model turístic "de qualitat" però que això no vulgui dir que sigui més car, sinó que estigui sustentat en l'economia de proximitat, en el respecte cap al medi ambient, el paisatge i la cultura i que fomenti l'agricultura i els comerços de la demarcació.

Pel que fa al dret a decidir, Vidal ha assegurat que hi estan totalment d'acord perquè, com a bons demòcrates, consideren que és la majoria de poble qui té dret a assenyalar el camí. "No en base a lleis, sinó en base al que digui la majoria", ha afirmat Vidal que ha situat aquestes eleccions com la tria entre "els mercats o la democràcia".