Quatre detinguts i més de 2.300 plantes de marihuana comissades en dues actuacions a l'Escala

Els arrestats també tenien la llum punxada

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb agents de la Policia Local de l'Escala, van detenir el dia 1 de març tres homes d’edats compreses entre els 31 i 35 anys, tots ells de nacionalitat espanyola, amb domicili a Pineda de Mar (Maresme), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Pels volts de les nou del matí del mateix dia, es va rebre l’avís que unes persones estaven traient bosses de grans dimensions d’un domicili del carrer Sàlvia i les carregaven dins una furgoneta que estava estacionada davant la casa. Al lloc s’hi va dirigir una patrulla mixta dels dos cossos policials. Quan els agents van arribar al lloc van localitzar tres homes que traginaven 9 bosses, de les quals se’n desprenia una forta olor de marihuana.

Dins el vehicle també hi van trobar 68 bosses de plàstic industrials plenes de sorra, fertilitzants i testos. A més, a través de la porta principal, que estava oberta, es veien aparells usats habitualment en les plantacions de marihuana indoor. Els tres homes van quedar detinguts com a responsables del cultiu.

L’endemà els agents van fer una entada i perquisició dins l’habitatge. Durant l’escorcoll van trobar aparells d’il·luminació, reg, climatització i tots els elements necessaris per fer una producció intensiva de cultiu de marihuana. També hi van trobar 1.378 plantes i es van detectar que el domicili tenia l’escomesa de la llum manipulada.

Una segona plantació de marihuana a l’Escala

El dia 4 de març agents de la Unitat d’Investigació de Roses van detenir un home de 53 anys, de nacionalitat francesa i veí de l’Escala, com a  presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Des del passat mes de desembre aquests agents estaven investigant un domicili de l’Escala per un possible cultiu de marihuana indoor. Ahir, els policies van fer una entrada i perquisició a la casa, on hi van localitzar 952 plantes de marihuana en avançat estat de floració, gran quantitat de cabdells de marihuana, així com estris i aparells per afavorir el cultiu.

Dins la casa també hi van trobar un vehicle que constava denunciat com a sostret a l’estat francès. L’encarregat de cuidar la plantació va quedat detingut. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions en relació al cas.

Els tres primers detinguts, que tenien antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i van quedar en llibertat. El detingut de la segona plantació passarà properament a disposició judicial.