El Govern confirma l'ampliació de l'horari de restauració i reprèn l'activitat esportiva federada

També permet l'ús de vestuaris i les activitats en centres civics per a majors de 60 anys

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha comparegut aquest matí per a desgranar els canvis en les restriccions imposades pel Procicat per tal d'evitar contagis de covid-19 que entraran en vigor a partir del proper dilluns 8 de març i que tindran una vigència de set dies.

En aquest sentit, la titular de Salut ha explicat que bars i restaurants podrà obrir en horari continuat de les 07.30h a les 17.00 hores i s'elimina la restricció de dues bombolles de convivència. D'altra banda, a nivell educatiu amplien l'assistència presencial a les classes universitàries fins a un màxim del 30% d'ocupació. Les activitats de lleure i extraescolars també es permeten als joves que cursin Secundària, Batxillerat o Formació Professional.

El món de l'esport també experimentarà canvis i es permet l'ús de vestidors als gimnasos sempre i quan se'n faci un ús "racional i evitant aglomeracions". També es reprendran les competicions esportives federades a partir dels 16 anys.

Els usuaris majors de 60 anys de centres cívics podran reprendre les activitats relacionades amb l'exercici físic i tallers de memòria, sempre i quan es realitzin a l'aire lliure i un màxim de sis persones per grup.

Pel que fa als actes culturals es permet que se'n desenvolupin novament en museus, biblioteques o sales d'exposicions amb un aforament del 50%.

A nivell de mobilitat no hi ha canvis i es manté el confinament perimetral comarcal i de Catalunya de dilluns a diumenge, de la mateixa manera que el toc de queda nocturn.

Referent a les festes de Setmana Santa el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que encara no s'ha estudiat la possibilitat d'aixecar el confiament perimetral comarcal o de Catalunya. "Tenim les opcions damunt la taula però no hi hem aprofundit perquè les mesures es prenen setmana a setmana per no haver de fer dues passes endavant i quatre endarrere.