Banyoles inicia una campanya per tal d'acabar amb les conductes incíviques

L'Ajuntament n'ha detectat un augment els darrers mesos

Passejar el gos deslligat, pintar 'grafitis' a la paret o llençar deixalles al carrer són conductes que tothom té assumides com a incíviques. Tot i així, hi ha gent que encara les fa i això suposa un sobrecost en la neteja per als ajuntaments. Amb l'objectiu de reduir aquestes conductes, l'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha llançat la campanya 'Incivisme il·lustrat'.

Es tracta d'una campanya que es basa en un conjunt de dibuixos que ridiculitzen i deixen en evidència alguns d'aquests comportaments incívics. L'objectiu és que la ciutadania se senti representada en les il·lustracions i deixi de fer algunes de les accions que s'hi veuen com ara no recollir les caques del gos, fer 'botellons' en espais públics o orinar al carrer.

El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Albert Tubert, ha destacat que la campanya és "en positiu, fugint només de la multa". Per això s'ha optat per fer aquest conjunt de dibuixos en clau humorística però que ajudin a conscienciar la gent. "Les actituds incíviques perjudiquen la nostra qualitat de vida", ha afegit Tubert.

La campanya arriba arran d'un "increment de conductes incíviques a la ciutat", tal com ha explicat el regidor de Via Pública, Lluís Costabella. Segons el regidor, són actituds que "aïlladament ja es produïen a Banyoles, però que darrerament han anat en augment".

La campanya es difondrà a través del web municipal i les xarxes socials. També se'n faran anuncis i s'editarà un llibret que es repartirà amb el proper número del butlletí municipal. Una part dels llibrers es distribuiran als centres escolars.