Figueres programa una setmana d'activitats en motiu del Dia Internacional de la Dona

S'ha iniciat una campanya a les xarxes per fer visibles les dones de la ciutat

Figueres (Alt Empordà) ha presentat aquest matí les activitats per commemorar el dia internacional de les dones del 8 de març. Les activitats i actes d’enguany estan adaptats a la situació de pandèmia i es faran bàsicament en línia.

Des de la regidoria de Drets Civils i Feminismes, consideren molt necessari "fer visibles les dones i donar-les veu". Amb aquest doble objectiu s'ha dissenyat un 8 de març amb les següents activitats:

-Dia 8: a les 12 a la plaça de l'Ajuntament: lectura del manifest i il·lustració en directe que reivindicarà la figura i el paper de la dona.

-A les 18 hores: lliurament del Premi 8 de març. Acte restringit en compliment de les mesures de protecció i seguretat. Aquest any s’hi ha presentat 24 propostes d’entre alumnes de tercer i quart d’ESO de la comarca on el tema central és la desigualtat.

- Llançament per xarxes d'una enquesta adreçada a dones amb la voluntat de donar un espai de reflexió i opinió.

També s'ha elaborat una enquesta per a les entitats de la ciutat per conèixer el "grau d'igualtat", per prendre la temperatura al teixit associatiu i si s'escau, posar a l'abast les eines necessaris per avançar en la igualtat també en aquest àmbit. L’objectiu és culminar amb la constitució d’un Consell local de dones, un espai de trobada on les dones de la ciutat puguin parlar i prendre decisions sobre les seves necessitats.

-Per últim, i per fer visibles totes les dones de Figueres en tota la seva riquesa i diversitat, les conviden a omplir les xarxes amb les seves fotografies a través de l’etiqueta #donesfemnosvisibles

-La façana del Teatre El Jardí s’il·luminarà de color lila el dia 8 de març

L’alcaldessa de Figueres i regidora de drets civils i feminisme, Agnès Lladó, ha explicat que “aquest any, més que mai, és més necessari que mai fer visibles a les dones i donar-los veu. Les dones són el 52% de la ciutadania de Figueres, i per tant, sense les dones, la nostra ciutat i el món en general no gira. Amb aquestes activitats volem reivindicar el paper de la dona a la nostra societat”.