Una denúncia anònima posa al descobert dos cultius de marihuana a Lloret i Maçanet

El frau elèctric comès en els dos cultius supera els 7.000 euros

La Policia Nacional ha detingut cinc persones per tenir dues plantacions de marihuana en dos xalets de Lloret de Mar i Maçanet de la Selva (Selva). Els detinguts tenen nacionalitats de Sèrbia, Croàcia i Bòsnia Hercegovina. Durant el desmantellament dels cultius, els agents s'han emportat 546 plantes de marihuana i 42 kg de cabdells. A més, la policia va detectar que les plantacions estaven connectades de forma il·legal a la xarxa pública d'enllumenat. Es calcula que els detinguts haurien defraudat 7.073,95 euros en factura de la llum pel cultiu de les plantes. Quatre d'ells ja han ingressat a presó de forma preventiva.

El cas va començar-se a investigar a partir del passat novembre, quan la denúncia anònima d'un ciutadà va alertar que hi podria haver dues cases a la demarcació de Girona on es podria estar cultivant marihuana. Davant d'aquesta denúncia, agents de la comissaria de Lloret de Mar (Selva) de la Policia Nacional van esbrinar que es tractava de dos xalets: un a la urbanització Serra Brava de Lloret de Mar i l'altre a la urbanització Montbarbat de Maçanet de la Selva.

Finalment la matinada del 23 de febrer els agents van engegar un operatiu policial per desmantellar les dues plantacions. Una vegada a dins, els agents van veure que els cultius cobrien tots els processos de producció de marihuana: des de la plantació de les llavors fins a l'envasat dels cabdells. Entre els dos xalets es van requisar 546 plantes de marihuana i 42 kg de cabdells que estaven a punt per la seva venda.

A més, les plantacions estaven connectades de forma il·legal a la xarxa de llum pública. Es calcula que el frau elèctric derivat dels aparells pel cultiu de marihuana arriba als 7.073,95€ i els 32.084 kWh. Arran del dispositiu es van detenir cinc persones de nacionalitats de Sèrbia, Croàcia i Bòsnia Hercegovina que ja han passat a disposició judicial. Quatre d'ells han ingressat en presó preventiva.

Amb aquestes dues plantacions, la Policia Nacional ja ha desmantellat sis cultius de marihuana a la demarcació de Girona en tan sols un mes.