Les obres a l'N-260 a Sant Joan les Abadesses començaran a mitjans de març

Els treballs permetran reordenar la cruïlla amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa

La remodelació del tram de la carretera N-260 a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) començarà a mitjans de mes i s'allargarà fins a finals d'any. Aquest tram és on hi va haver una esllavissada el novembre del 2020 per fortes pluges i ja es va haver d'estabilitzar amb urgència.

El primer que es farà en aquesta fase de remodelació serà enderrocar dos immobles –una casa i un magatzem- comprats en els últims anys pel consistori per valor d'uns 210.000 euros. Així ho ha detallat el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, en una visita amb l'alcalde del municipi, Ramon Roqué. Els treballs, que costaran 1,8 MEUR i que assumirà el Ministeri de Foment, permetran també reordenar la cruïlla amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa.

Amb tot això fet, el següent pas serà enderrocar aquests dos edificis per poder fer-hi un giratori just al costat de l'N-260 sense que afecti la continuïtat de la circulació per la via. Així mateix permetrà fer un canvi de sentit de forma més segura i, al mateix temps, connectar amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa. Un punt que actualment és molt estret i amb poca visibilitat. Amb el nou giratori, també es guanyarà una zona enjardinada. "Un 60% on ara hi ha edificis serà trama viària, per ampliació de carrils i el giratori i el restant, serà una zona verda", detalla el batlle.

"Crec que el Ministeri ha fet una bona feina posant el giratori fora de la via central", afegeix el batlle.
D'altra banda, Roqué ha agraït a Foment no haver apostat per una millora d'urgència i haver deixat la definitiva per més endavant. "Veient la necessitat de resoldre el tema i la bona entesa entre les diferents parts i d'haver-hi treballant tants anys, s'ha pogut abordar l'obra ara", ha afegit.

Per la seva banda, el subdelegat del govern espanyol ha coincidit en la bona entesa que hi ha hagut entre les diferents administracions per poder arribar a una "solució bona per a tothom". El cost dels treballs ascendeix a 1,8 MEUR i ho assumeix íntegrament Foment. Les obres també preveuen adequar un pas alternatiu aprofitant l'enderroc dels dos immobles afectats, demolir l'estructura actual de la carretera i estabilitzar el talús adjacent.