Figueres és la ciutat d'interior gironina on més ha baixat la criminalitat el 4t trimestre

Pere Casellas assenyala que encara hi ha "molta feina a fer" en incivisme i percepció d'inseguretat

Figueres (Alt Empordà) és la ciutat d'interior de les comarques gironines on més baixen les xifres de criminalitat del quart trimestre segons les dades del Ministeri d'Interior i que ha desglossat avui el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas. El total d’infraccions penals han disminuït un 18,8% respecte el mateix període de l’any passat. Durant un any i mig, les xifres han anat disminuint. A Girona, han disminuït un 14,3%, a Salt un 15,6% i a Olot un 0,8%.

Pel que fa a la tipologia de delictes, els robatoris amb violència i intimidació han disminuït un 40%, els robatoris amb força als domicilis, un 27,3%, el tràfic de drogues un 25,9% i els robatoris en vehicles, un 37,7%. Per altra banda, els delictes d’agressió sexual han augmentat a l’entorn del 20%.

Casellas ha explicat que “aquesta és una bona notícia però hem de seguir treballant per continuar fent que aquests delictes disminueixin. La ciutat va millorant en xifres de criminalitat però encara tenim molta feina a fer en temes d’incivisme i en millorar la percepció d’inseguretat. Vull agrair la feina de la Guàrdia Urbana i l’esforç que diàriament fan per mantenir la seguretat a la ciutat”.