Strenes ja ha venut el 80% de les entrades i demana que es retiri el confinament comarcal

En total són 7.600 localitats de les 10.600 disponibles

El Festival Strenes de Girona ja ha venut el 80% de les entrades que té a la venda de cara a la seva edició del 2021. Aquesta xifra representa unes 7.600 localitats respecte a les 10.600 que hi ha disponibles actualment. El festival arrencarà el 26 de març i s'allargarà fins el 2 de maig amb una trentena de concerts.

Aquest dimarts s'ha anunciat la programació del certamen musical gironí que comptarà amb els ja anunciats Oques Grasses, Stay Homas, la Pegatina o Andrea Motis. El director del festival, Xavi Pascual, ha avançat que només un 35% de les entrades venudes és de públic del Gironès, per això ha reclamat a les autoritats sanitàries que eliminin les restriccions de mobilitat per permetre que hi vagi públic d'arreu de Catalunya.

De tota manera, Pascual ha advertit que serà l'any "amb més estrenes que mai" de nous treballs i gires per part dels artistes catalans. El confinament ha fet aflorar la creativitat de molts músics i han aprofitat la parada obligatòria que els ha imposat la pandèmia per tornar als estudis de gravació i enregistrar nous àlbums. Per això el director del festival ha afirmat que "en una situació normal" haguessin pogut programar "cap a 50 concerts en comptes de la trentena" que hi haurà aquest 2021.

Pascual s'ha mostrat satisfet de recuperar un altre dels escenaris emblemàtics: les escales de la Catedral de Girona. En aquest escenari hi desfilaran tres artistes diferents que tancaran la novena edició del festival: Amaral (divendres 30 d'abril), La Casa Azul (dissabte 1 de maig) i Oques Grasses (diumenge 2 de maig).

L'Strenes escalfa motors amb bona part de les entrades venudes. El passat desembre el festival va anunciar una quinzena d'actuacions en un avançament de la programació i ja en va posar les primeres localitats a la venda. Pascual ha assegurat que la resposta del públic va ser massiva.

De fet, a dia d'avui ja hi ha un 80% de les entrades venudes, concretament hi ha unes 7.600 localitats exhaurides de les 10.600 que hi ha a la venda. Es tracta de l'arrencada més important que ha tingut el festival en totes les seves edicions. Segons el director del festival, això implica que "la gent té ganes d'anar a concerts i veure els seus artistes preferits".

Pendents de les restriccions de mobilitat

Ara, el dubte que queda és veure si els concerts es podran fer. El principal motiu és que "només un 35%" de la gent que ha comprat una entrada és del Gironès. Si es manté el confinament comarcal durant l'abril i el maig, bona part del públic no podrà assistir als concerts i això obligarà als promotors a tornar els diners. A més, implicarà també la suspensió dels concerts perquè "no sortiran els números", ha apuntat Pascual.

Per això, el director del festival ha insistit a les autoritats sanitàries que impulsin el "passaport sanitari" que permeti a la gent desplaçar-se per Catalunya amb llibertat demostrant que s'ha vacunat. Tot i així, el promotor ha avançat que "no pinta bé" perquè les autoritats sanitàries "no ho veuen clar".

En el cas en què no hi hagi aquesta llibertat de moviment, Pascual ha demanat al Govern que hi hagi "ajudes" per totes les localitats que s'hagin hagut de retornar. A més, ha avisat que "un altre any no l'aguantarem", ja que la situació econòmica dels promotors és delicada a causa de la pèrdua d'ingressos per mecenatge i entrades.

Lildami, Buhos i Zoo se sumen a la programació

El Festival Strenes de Girona ja havia avançat bona part de la programació amb les actuacions d'Oques Grasses, Stay Homas, La Pegatina, Andrea Motis i La Casa Azul, entre d'altres. Tot i així, aquest dimarts també ha anunciat que Lildami presentarà el nou àlbum en un doble concert a la Mirona de Salt (Gironès) el dissabte 10 d'abril. El mateix dia, Ferran Palau actuarà a l'Auditori amb l'estrena del nou treball i Miquel Abras actuarà al Teatre Municipal de Girona.

El dissabte 27 de març a l'Auditori de Girona hi actuarà Buhos i el dissabte 24 d'abril el grup valencià de Zoo farà parada a la sala de la Mirona de Salt.