ERC vol ser la segona força a Girona a les eleccions del 25-N

El candidat defensa que la formació republicana és "la garantia de l'independentisme i de les reivindicacions socials"

L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, es posa per primera vegada al capdavant de la llista d'ERC a Girona. La formació independentista va perdre la meitat dels diputats (va passar de quatre a dos) en les eleccions del 2010 i va ser la tercera força més votada. Llavors, els escollits van ser Carme Capdevila i Pere Vigo, que va plegar per qüestions de salut i va entrar en el seu lloc Pere Bosch. Ara, dos anys més tard, afronta els comissis amb la voluntat de situar-se com a la segona força més votada a la demarcació.

Després de Torrent, el número 2 l'ocupa l'exalcade i actual regidor de Palafrugell Sergià Sabrià i al tres hi ha l'exalcalde de Banyoles i actual diputat Pere Bosch.

El president regional d'ERC, Josep Maria Rufí, ha destacat la voluntat de renovació de la llista i el fet que s'hagi obert per donar entrada a persones de la societat civil, com és el cas del filòsof Josep Maria Terricabras, que tanca simbòlicament la llista. "La candidatura que presentem destaca per la important base municipalista que té, són perfils molt diferents i transversals", ha manifestat Rufí.

Per la seva banda, el candidat ha destacat que la candidatura està formada per "gent preparada i amb experiència". En total, cinc dels integrants són alcaldes i alcaldesses i altres també han ocupat anteriorment aquests càrrecs. "El municipalisme és una escola de fer política, és la manera de fer política arrelada als ciutadans i aquesta és la nostra concepció", ha destacat Torrent.

El candidat ha remarcat que ERC és "la garantia de l'aspiració nacional i de les reivindicacions socials" i s'ha marcat com a objectiu ser la segona força més votada per tal de donar "un missatge a Europa i al món". "Hem de ser la força que aglutini el centre esquerra nacional", ha remarcat.

Per la seva banda, el filòsof Josep-Maria Terricabras a explicat que quest és un "oment crucial" de la història de Catalunya i que s'està vivint perquè hi ha hagut molta gent que ha treballat per arribar fins a aquest moment. Terricabras ha destacat el "paper fonamental" que ha jugat el partit i, per això, ha decidit comprometre's amb la candidatura gironina.