Mossos i Policia Local de Girona ja comparteixen oficina de denúncies

El conseller d'Interior destaca que aquest sistema únic demostra com ja s'estan "construint estructures d'estat"

L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Girona va ser un compromís que la Junta Local de Seguretat va adquirir a finals de l'any passat. Ara, deu mesos després, aquest servei conjunt ja és una realitat.

La seu es troba situada a la delegació de la Generalitat -a la part que dóna a Jaume I- i substituirà, a partir d'ara, les oficines de denúncies tant dels Mossos d'Esquadra (a Vistalegre) com del cos municipal (al carrer Bacià). D'aquesta manera, amb el nou sistema, s'evitaran duplicitats i, a més, el ciutadà no s'haurà de desplaçar d'una comissaria a una altra si allò que denuncia no és competència d'aquell cos.

A més de rebre denúncies, en aquestes dependències també s'hi traslladaran els serveis d'atenció a la víctima dels dos cossos policials. De moment, hi ha destinats una trentena d'agents (24 dels mossos i sis, de la Policia Municipal).

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que la nova oficina s'ha fet, sobretot, pensant en el ciutadà. Puigdemont també ha dit que, ara, amb les Fires de Girona, l'OAC superarà una primera prova de foc. I que al novembre, un cop acabin les festes, se'n farà una primera avaluació i es veurà si cal o no augmentar-ne els efectius.

"Es tracta d'unes dependències que, en definitiva, són les de la policia de Catalunya", ha dit l'alcalde. I hi ha afegit: "En aquest sentit, amb aquesta inauguració, avui no acabem res, sinó que ho iniciem".

En la mateixa línia també s'ha expressat el conseller d'Interior, Felip Puig, que aquesta tarda ha inaugurat l'OAC. Puig ha assegurat que l'oficina és un exemple de com s'està construint un nou sistema únic de policia a Catalunya. "I demostra com, en alguns camps, ja estem aixecant estructures d'estat", ha assegurat el conseller.

Adhesió a la Xarxa RESCAT

A més de la visita a l'OAC, Felip Puig i Carles Puigdemont també han signat un conveni per a l'adhesió de la ciutat a la Xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat a Catalunya. A més de Mossos d'Esquadra i policies locals, en aquesta xarxa també hi ha inclosos tots aquells cossos que intervenen en una emergència (Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil, ajuntaments, etc.).