El millor croissant de mantega d'Espanya es troba a Girona

El guardó, dotat amb 1.000 euros, assegura el reconeixement del sector i un increment significatiu de les vendes

La pastisseria Sheets By Abraham Balaguer, del carrer de la Creu de Girona, ha estat la guanyadora del cinquè Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega del 2012. Els sis membres del jurat d'aquesta edició, desprès de descartar en una primera selecció visual 17 dels 32 croissants presentats, han decidit que el de la pastisseria gironina ha estat el millor desprès de valorar-ne el color, l'alveolat, l'acabat, el format i el gust.

El secretari del Gremi de Pastisseria i president del jurat del concurs, Josep Cardona, ha apuntat que malgrat que "tothom fa croissants" no "tots són de la mateixa qualitat". En aquest sentit, Cardona ha explicat que el concurs premia la professionalitat dels pastissers perquè la mantega, ha puntualitzat, a banda de donar un gust més saborós als croissants "també augmenta la dificultat al fer-los".

Cardona ha afegit que més enllà del guardó i els mil euros que rep el guanyador, el concurs serveix per donar prestigi al pastisser guardonat dins el sector, i fins i tot, per incrementar les vendes del seu establiment. De fet, el secretari del Gremi de Pastisseria, afirma que els guardonats en les cinc edicions que fins ara s'han celebrat han experimentat "un increment de vendes notori" perquè "els addictes als croissants busquen les millors peces".?

El concurs té per objectiu principal incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans de tot l'Estat en matèria de brioixeria, especialment d'un producte tan emblemàtic com el croissant, per lluitar contra la proliferació de productes industrials que no tenen la mateixa qualitat.

El passat any 2011 el premi va ser per a la pastisseria Turull de Terrassa i el 2010 el millor croissant va ser el de la pastisseria Hofmann de Barcelona.