Absolut un acusat d'abusar de dues bessones de 8 anys

Pedro Agustín Broceño queda absolt per manca de proves però continuarà a presó, on compleix 15 anys per agredir la seva fillastra

El cas que ha arribat a judici aquest dimarts a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta a l'any 2002, quan les nenes tenien 8 anys. Les noies 'atexen un retard de desenvolupament i aprenentatge del 33%. L'acusat, que és parent, va anar a viure amb la família durant una temporada. Llavors, segons van denunciar les nenes anys més tard, mentre els pares eren fora treballant en un bar que regentaven, el processat es ficava al llit amb elles i les tocava.

Les nenes recorden abusos durant els vuit mesos que l'acusat va viure a casa seva. Elles dormien a la mateixa habitació i, segons el seu relat, ell entrava al dormitori i abusava d'una o de l'altra. Una d'elles fins i tot va denunciar que la va lligar i la penetrar vaginalment en alguna ocasió. Les nenes no van explicar els abusos fins vuit anys després, l'any 2010, quan la mare les volia portar al ginecòleg i una d'elles va dir que ja no era verge perquè el seu parent l'havia violada de petita.

Que hagin passat tants anys des del fet ha impedit trobar proves objectives perquè ningú va veure ni sentir res. A més, les noies tenen un record fragmentat i en algun aspecte contradictori. Per això el fiscal, Joaquim Soldevila, ha retirat l'acusació un cop celebrat el judici. "No hi ha un mínim bagatge probatori", ha explicat el fiscal que ha detallat que el ministeri públic "no qüestiona la credibilitat de les víctimes, sinó que qüestiona la falta de proves".

La fiscalia demanava una pena de fins a 24 anys de presó per a Broceño, 12 per agredir sexualment a cadascuna de les nenes. El processat quedarà absolt però no sortirà en llibertat perquè està a la presó complint una condemna de 15 anys per abusar de la seva fillastra.