El GiG diu que els pressupostos carreguen de raons als que reclamen el dret a decidir

Cambres de comerç i patronals asseguren que els PGE del 2013 condemnen la demarcació a "l'asfíxia econòmica"

El GiG ha fet una valoració molt negativa dels diners que l'Estat té previst invertir el 2013 a la demarcació de Girona, especialment pel que fa a infraestructures. Els empresaris han criticat durament que l'Estat hagi renunciat a desdoblar el tram Tordera-Maçanet de l'N-II. "Aquest sorprenent i inacceptable anunci suposa que aquest tram no es podrà millorar durant molts anys", recull el comunicat. També han criticat que, segons es temen, la partida per 2013 per al tram Sils-Caldes és un trasllat de l'anualitat prevista per al 2012, que no donarà temps a executar. Pel que fa al Sils-Maçanet, valoren que amb els 3 MEUR pressupostats no es podran iniciar obres en tot el 2013. "Amb aquests pressupostos l'Estat condemna un any més a la misèria la carretera N-II", recull el text, on també es parla de "continuat menyspreu" vers aquesta carretera, cosa que es tradueix en "pèrdues de vides humanes".

El GiG també ha celebrat iniciatives com la del Consell Comarcal de la Selva de dur a la fiscalia l'Estat per la deixadesa en els trams de l'N-II aturats al seu pas per la comarca. A més, anuncia que no descarta iniciar accions legals contra l'Estat per la decisió de revocar el desdoblament de la via en el tram Tordera-Maçanet. Així mateix, també critiquen que Foment hagi renunciat a desdoblar tot el tram nord, de Girona a la frontera francesa.

En el comunicat, també s'assenyala que hi ha un "greuge comparatiu" amb d'altres territoris pel que fa a nivell d'inversió en infraestructures. El GiG culpa tant a PP com a PSOE de practicar "la mateixa política d'oblit" envers les comarques gironines i d'anar "acumulant promeses incomplertes". Els empresaris consideren que aquesta "sostinguda falta d'inversions" en infraestructures ha frenat "durant massa anys" la capacitat de desenvolupament com a país de Catalunya.

Per tot plegat, el GiG argumenta que les polítiques de l'Estat "carreguen de raons" a tots els que reclamen el dret a decidir i culpa el govern espanyol de condemnar Girona i Catalunya a "l'asfíxia econòmica".