Els treballadors de l'Ajuntament de Girona poden treballar el 12 d'octubre

El consistori els compensaran amb un altre dia de festa

El ple d'aquest dilluns va debatre una moció de la CUP que demanava que el 12 d'octubre fos declarat dia laborable a la ciutat i que cap representant del consistori anés als actes organitzats en motiu d'aquesta diada. La moció no va prosperar però el govern municipal -que hi va votar en contra- ha decidit autoritzar a aquells treballadors que ho desitgin anar al seu lloc de feina el pròxim divendres.

Segons ha detallat la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, l'ajuntament romandrà tancat i no hi haurà atenció al públic. No obstant això, aquells funcionaris que així ho desitgin podran anar a l'ajuntament i la policia local els obrirà l'edifici perquè puguin fer "tasques administratives". A més, aquests treballadors no perdran el dia de festa ja que se'ls compensarà amb un altre dia de lliure elecció. De moment, Planas ha avançat que no han rebut peticions però, segons ha dit, han previst aquesta solució "perquè no tothom vol fer festa per celebrar el Dia de la Hispanitat".

L'Ajuntament de Girona és la primera capital de demarcació que dóna l'opció als empleats d'anar a treballar el 12 d'octubre si així ho desitgen.

Botifarrada per la Hispanitat a l'escola de Bonmatí

El claustre de l'escola pública Sant Jordi de Bonmatí (Selva) ha decidit treballar el pròxim 12 d'octubre. Divuit dels dinou mestres van votar a favor de treballar el Dia de la Hispanitat i estan organitzant activitats lúdiques des de les nou del matí fins dos quarts d'una. Segons ha explicat la directora, Núria Lamuà, hi haurà una lectura de manifest, una botifarrada i d'altres activitats dirigides tant a alumnes com a pares.

La directora del centre ha justificat aquesta decisió pels "atacs" a l'escola catalana i a la immersió lingüística i per les declaracions del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que relacionava el model de l'escola catalana amb l'independentisme. L'escola ha notificat que obrirà portes a la delegació del Govern de Girona i compta amb el suport de l'AMPA i l'ajuntament.

D'altra banda, l'Escola de Navata també tindrà les portes obertes el pròxim divendres. En aquest cas, però, la iniciativa ha estat dels pares. L'AMPA ha organitzat un seguit d'activitats de caire cultural i tradicional i la direcció del centre els ha autoritzat a fer ús del centre. No obstant això, els professors no hi seran -a menys que algú hi vulgui anar a títol personal- i no es farà classe. Els pares es faran responsables tant de les activitats com de la cura dels infants.