El Govern anuncia que els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres a partir de l'1 de març

Els comerços de més de 400 metres quadrats també podran obrir

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest matí que alleugerirà les mesures restrictives per fer front a la covid-19 a partir de la setmana vinent permetent l'obertura dels centres comercials amb un aforament del 30% excepte els restaurants i els comerços de més de 400 metres quadrats de dilluns a divendres limitat a aquesta superfície total segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés que anava acompanyada pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la compareixença.

D'altra banda la consellera també ha anunciat que les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes, mentre a que l'exterior s'amplia fins als 50% de la mateixa manera que les piscines. D'altra banda, en l'àmbit de l'Educació es permetrà als escolars pernoctar a les sortides que facin sempre i quan formin part de la mateixa bombolla de classe. Aquests canvis tindran una durada de 7 dies i es revisaran a finals de la setmana vinent.

Finalment, Vergés ha assegurat que estan treballant per el retorn a les classes presencials pels alumnes de segon curs universitari a partir del 8 de març.

El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener i ja fa dies que el Govern es plantejava donar-li cert aire, però s'havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos. D'altra banda, segons el diari, també es flexibilitzarà l'aforament a les piscines, que passa del 30 al 50%. La resta de mesures es queden com en l'actualitat.

El Govern havia decidit ahir al matí donar-se unes hores més per prendre una decisió sobre les restriccions vigents per analitzar a fons les dades, tenint en compte que l'Rt està ara per sobre d'1. Amb tot, des de Salut, tant el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, com la pròpia consellera ja havien apuntat a algun tipus de flexibilització, i el gran comerç estava sobre la taula des de feia dies, ja que porta absolutament tancat des de fa un mes i mig.