Els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres a partir de la setmana vinent

El govern ho farà oficial demà a les nou del matí

El Procicat ha decidit que alleugerirà les mesures restrictives per fer front a la covid-19 a partir de la setmana vinent i una de les novetats serà que es permetrà l'obertura dels centres comercials i comerços de més de 400 metres quadrats de dilluns a divendres i amb un 30% de l'aforament permès segons ha avançat El Periódico de Catalunya.

El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener i ja fa dies que el Govern es plantejava donar-li cert aire, però s'havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos. D'altra banda, segons el diari, també es flexibilitzarà l'aforament a les piscines, que passa del 30 al 50%. La resta de mesures es queden com en l'actualitat.

La decisió s'anunciarà demà en el transcurs d'una roda de premsa que tindrà lloc a partir de les nou del matí on compareixeran la consellera de Salut, Alba Vergés i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

El Govern havia decidit aquest matí donar-se unes hores més per prendre una decisió sobre les restriccions vigents per analitzar a fons les dades, tenint en compte que l'Rt està ara per sobre d'1. Ara bé, des de Salut, tant el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, com la pròpia consellera ja havien apuntat a algun tipus de flexibilització, i el gran comerç estava sobre la taula des de feia dies, ja que porta absolutament tancat des de fa un mes i mig.