ERC acusa l'Estat de maltractar Girona amb els pressupostos

La formació creu que els números presentats per Madrid són un "motiu més" per la independència

La diputada ha posat com a "exemple endèmic" l'N-II, entenent que el govern de Madrid no només "obvia" sinó que "sentencia" en els seus pressupostos una via de comunicació vital per la demarcació. "És una promesa incomplerta, una mostra de manca de compromís i de voluntat", assenyala en un comunicat.

Per altra banda, la formació considera que els pressupostos també sentencien l'aeroport de Girona, donat que s'elimina l'exempció que permetia unes taxes més barates i permetien complir les condicions de l'acord amb Ryanair. És per això que Jordà adverteix que "els gironins veiem perillar la continuïtat del nostre aeroport i el que suposa per l'economia i el futur del nostre territori".

En relació al soterrament del viaducte de Girona, la formació considera que és una prova més de que l'Estat "no hi vol invertir ni un euro" i "ara el problema és que deixin empantanegat tot l'espai de la ciutat, com i com han fet amb les obres de l'N-II".

Per Jordà, aquests pressupostos són "un motiu més per la independència". "De què ens serveix formar part d'un Estat si igualment aquest no es fa càrrec de les infraestructures cabdals tan socialment com econòmicament del nostre territori?", es pregunta la diputada.