Salut entrega el nou mòdul al CAP de Cassà de la Selva per a l'assistència relacionada amb la covid-19

Entrarà en servei el proper 1 de març

El Departament de Salut ha fet entrega aquest matí a l’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva i a l’Ajuntament de la població de la instal·lació del mòdul que donarà suport a l’activitat del centre de salut. El mòdul es posarà en funcionament aquest proper dilluns 1 de març.

Aquest mòdul, una estructura de 45 m2 de superfície útil i 13 m2 de porxo, estarà dedicat a l’atenció de l’activitat assistencial vinculada a la covid-19. Permetrà separar circuïts d’atenció covid i no covid, de manera que el CAP guanyarà en espai i s’hi podrà reordenar l’activitat assistencial, que s’ha vist alterada per la pandèmia.

El nou mòdul, al qual s’hi accedirà pel carrer dels Pirineus, s’utilitzarà d’una banda per a la realització de les proves PCR i Test d'Antígens Ràpids. La seva instal·lació servirà per separar l’assistència dels pacients amb simptomatologia respiratòria de l’atenció a la resta dels usuaris del centre. S’hi faran, d’altra banda, les proves als pacients amb patologia respiratòria com ara ecografies pulmonars i espirometries.

L’estructura està dotada de dos espais assistencials i de punts de treball per a la realització de tasques administratives. L’horari d’atenció serà inicialment el mateix que el del CAP, de les vuit del matí a les vuit del vespre.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, que va més enllà de l’impacte que genera la covid-19, i que suposa una inversió de 300 milions d’euros a tot Catalunya. L’objectiu d’aquest pla és el de millorar l’accessibilitat i els processos d’una peça fonamental del sistema públic de salut com és l’atenció primària, augmentar-ne la resolució i atendre bé la cronicitat.