Les gasolineres de l'Empordà fan negoci gràcies al temporal de neu

Els afectats pel temporal van omplir el diposit dels seus vehicles i generadors elèctrics

La Nazaret treballa a la gasolinera a l'entrada de Corçà, propietat d'una família que té altres gasolineres per la comarca del Baix Empordà. Dilluns al matí no va haver-hi massa problemes, però a partir de la intensa nevada de la tarda i la conseqüent caiguda del corrent elèctric van començar els problemes. Per començar ella ja va tenir dificultats per arribar a casa i  una patrulla del Mossos la va recollir a la carretera mentre tornava a casa caminant, explica.

A partir de dimarts els veïns sense electricitat a casa van anar a diverses gasolineres a omplir els dipòsits dels seus vehicles, així com els dels generadors. A més, aprofitaven per comprar tot el menjar que podien. A tota aquesta feina, que els ha suposat obrir més hores de l'habitual, s'hi va afegir ahir la demanda de combustible pels generadors que anaven arribant a la demarcació de Girona. No obstant això, les dificultats de les cisternes per moure's per certes carreteres han dificultat el transport. A més, en alguna ocasió la cisterna ha hagut d'esperar diverses hores que el grup electrògen promès arribés finalment al lloc esperat.

Gràcies a aquests generadors, el panorama a la comarca ja no és tan desolador. Bona part de les poblacions ja tenen llum en certes zones i hores. Els que segueixen totalment a les fosques són petits nuclis com Monells, on els grups electrògens encara no han arribat.

Tot i així, el panorama al carrer no és gaire diferent del d'altres poblacions on sí que ja hi ha llum. A partir de les 8 del vespre, quan ja és negra nit, no es veu ni una ànima pel carrer, ni tan sols a l'habitualment animada Platja d'Aro. El fred, el gel i la neu a les voreres i la por a tornar-se a quedar sense llum fan que els empordanesos prefereixin quedar-se a casa.

A Sant Martí Vell, l'alcaldessa, Maria Àngels Vilà, es mostra indignada per la poca informació i suport que ha rebut de les autoritats.