Tensió, crits i insults entre partidaris i detractors de l'avortament a Girona

Un fort cordó policial ha evitat que els assistents a les dues manifestacions s'acabin barallant

Segons han informat fons de la Policia Municipal, l'entitat Dret a Viure tenia l'autorització per realitzar la manifestació davant de l'Ajuntament de Girona aquest diumenge a les dotze del migdia. No obstant això, la mobilització dels membres d'aquesta organització ha provocat un cert rebuig per part del Grup Antipatriarcal de Girona que s'han aglutinat al costat mateix d'aquesta concentració per defensar la llei de l'avortament.

Durant un hora, el termini que ha durat la concentració, uns sis furgons dels Mossos d'Esquadra i diversos agents de la Policia Municipal han estat envoltant tota la plaça i han realitzat un fort cordó policial que separava els manifestants detractors i partidaris. Durant aquest temps s'ha pogut notar tensió a l'ambient i s'han escoltat crits i insults per part del Grup Antipatriarcal que carregaven una pancarta on es podia llegir 'Avortament lliure i gratuït'. Els membres d'aquesta entitat han llançat crits tals com: 'Opus Dei fora de Girona', 'Fora rosaris dels nostres ovaris' o 'Sou uns hipòcrites', entre d'altres.

Els membres de l'organització Dret a Viure han cridat diverses consignes durant la seva mobilització a favor de l'eliminació de la llei de l'avortament i han demanat l'ajuda - per part de les administracions- a totes les dones embarassades i més facilitats per l'adopció de criatures. També han defensat la seva postura davant dels altres manifestants i durant tot l'acte un pintor ha realitzat un quadre on es podia veure la cara d'un infant en suport a la seva causa.

El fort desplegament policial ha permès que no es produïssin més aldarulls a part d'algunes empentes i paraules entre els Mossos d'Esquadra i els membres del Grup Antipatriarcal.