Detinguda una dona al Gironès per estafar més de 21.000 euros rellogant pisos amb documentació falsa

També va robar diners a un company de pis

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 16 de febrer una dona de 23 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de Girona, com a presumpta autora dels delictes d’estafa, d’apropiació indeguda i de falsificació de documents públics.

El dia 16 de febrer, arran dels contactes professionals que mantenen els agents amb els diferents comerços de la ciutat, es va esbrinar que hi havia una dona que realitzava estafes a la localitat de Girona, les quals van afectar a agències immobiliàries i propietaris de pisos que gestionaven aquestes, així com també a coneguts de la presumpta estafadora.

Durant les indagacions es va constatar que la dona havia signat contractes de pisos de lloguer, aportant nòmines i justificants de pagament falsos. Quan tenia el contracte de lloguer signat no pagava cap rebut ni tampoc els subministraments de l’habitatge. A més, rellogava habitacions dels habitatges a persones del seu entorn a les quals cobrava els diners per avançat.

Amb aquest modus operandi la dona va arribar a emetre justificants per valor de fins a 5.253 euros en conceptes de lloguers endarrerits, essent els principals perjudicats els propietaris dels pisos. Quan la dona era reclamada pels impagaments, aportava justificants manipulats informàticament.

Durant la investigació es va comprovar que la detinguda també havia comès diversos delictes d’apropiació indeguda. Concretament, aprofitant que era la titular d’un compte bancari de la comissió de festes d’una entitat del Gironès, es va transferir 2.000 euros simulant el pagament de dues factures a diferents empreses.

Es dóna la circumstància que la dona ja va realitzar altres transferències fraudulentes al seu compte bancari  des de comptes d’un company de pis i de dues ex parelles seves. En total, en aquests tres casos va aconseguir il·legalment 10.050 euros. També es té coneixement del furt de 1.000 euros a un company de pis mentre aquest es trobava fora de l’habitació.

La detinguda, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat.